Після звершення Великого канону Предстоятель звернувся до пастви / news.church.ua

У середу першої седмиці Великого посту, 21 лютого, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання третьої частини Великого покаянного канону у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі Києва.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, Блаженнійший Владика очолив Велике повечір’я з читанням третьої частини Покаянного канону у Свято-Вознесенському соборі. За богослужінням молилася настоятелька обителі ігуменя Антонія з сестрами та парафіяни монастиря.

Відео дня

Після звершення Великого канону Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

«До посту ми повинні додати і посильні молитви, у яких повинні просити у Бога прощення наших гріхів, — сказав Предстоятель. — Тому, що наші гріхи є причиною всіх наших бід, проблем, скорбот і хвороб».

У перші чотири дні Великого Посту, коли у Святій Церкві читається покаянний канон Андрія Критського, особливу увагу віруючі звертають на свої гріхи та провини перед Богом.

«Піст — це час покаяння, час творення добрих справ. Піст — це той подвиг, який наближає людину до Бога», — зазначив Блаженніший владика.

У перші чотири дні Великого Посту особливу увагу віруючі звертають на свої гріхи та провини перед Богом / news.church.ua

За словами Його Блаженства, звершуючи піст, ми намагаємося повернути той Рай, який Адам втратив через нестриманість.

«Нехай Господь допоможе протягом Святого Великого посту кожному з нас у міру своїх сил попрацювати над утриманням в їжі, ухиленні від злих справ і неправди, спонукання себе до покаяння, до молитви митаря, який стояв смиренно в кінці храму, бив себе в груди і говорив “Боже, будь милостивий до мене грішного!”», — побажав Архіпастир.

Завтра ввечері, о 17:00, Предстоятель очолить читання останньої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Києво-Печерській лаврі.