/ volyn.church.ua

У четверту річницю трагедії на Майдані священики Української Православної Церкви молилися за упокій душ загиблих по всій країні.

У четверту річницю найбільш трагічного дня за час протистояння на столичному Майдані, 20 лютого, священнослужителі міського благочиння Волинської єпархії УПЦ помолилися біля Стели Героїв в обласному центрі, і вшанували пам'ять загиблих і померлих. Про це повідомляється на сайті Волинської єпархії.

/ volyn.church.ua

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, панахиду очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Молитва звучала разом із співом хору студентів Волинської духовної семінарії.

Відео дня

Священики також поклали квіти до Стели на знак поваги до загиблих, нагадали про потрясінні тих місяців, про втрати, які зазнала Україна і зокрема волинський край, і закликали благословення і милість Божу до всіх, кого торкнулися трагічні події.

У Хмельницькому 20 лютого жителі міста також вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні. З благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинивського Антонія, у пам'ятних заходах, які выдбулися в обласному центрі, взяли участь клірики Хмельницької єпархії.

Священнослужителі Херсонської єпархії взяли участь у траурному мітингу / pravoslavie.ks.ua

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, священнослужителі Херсонської єпархії Української Православної Церкви взяли участь у траурному мітингу з нагоди четвертої річниці трагічних подій у Києві взимку 2014 року, який выдбувся на площі Свободи в Херсоні. Потім на Алеї героїв священики звершили заупокійну літію про всіх невинно убієнних у ті трагічні дні.

Також заупокійні літії про невинно убієнних на Майдані пройшли в інших єпархіях УПЦ.