Трагедія сталася напередодні, по закінченні вечірні з чином прощення / pravmir.ru

У понеділок, 19 лютого, у кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві Патріарх Кирил звершив літію за загиблими прихожанам собору святого великомученика Георгія Побідоносця у дагестанському місті Кизлярі.

Трагедія сталася напередодні, по закінченні вечірні з чином прощення. Озброєний злочинець відкрив вогонь по парафіянам, що виходили з храму. У результаті стрілянини загинули п'ять жінок, ще дві парафіянки і два співробітники силових структур отримали поранення, повідомляє patriarchia.ru.

Перед початком літії Патріарх Кирил звернувся до учасників богослужіння.

Відео дня

«У зв'язку з трагічними подіями в Кизлярі, коли після чину Прощення п'ятеро парафіян місцевого храму були підступно вбиті, нам слід помолитися за упокій душ спочилих рабів Божих.

Вони пали жертвою людської ненависті і божевілля. Коли чуєш про подібного роду трагічні події, що відбуваються далеко, сприймаєш ці звістки зі скорботою, але коли це стосується людей, з якими ми пов'язані єдиною вірою, життям в одній країні, то зовсім особливо сприймається ця лиха і нічим, крім нелюдської злоби, не мотивована дія.

Давайте помолимось за упокій душ спочилих рабів Божих, по-звірячому вбитих в Кизлярі, щоб Господь простив їм гріхи, вільні чи невільні, і прийняв їх душі у Своє Небесне Царство», - сказав Патріарх Кирил.

Патріарх підніс молитви за упокій душ новопреставленних Віри, Людмили, Надії, Ірини, Віри, «у граді Кизлярі злочинно убієнних».