Патріарх Кирило молиться про загиблих в Кизлярі / poveriya.ru

На території собору на честь святого великомученика Георгія Побідоносця в Кизлярі 18 лютого, по закінченні вечірні з чином прощення, озброєний злочинець відкрив вогонь по парафіянам, які виходили з храму.

У результаті стрілянини загинули п'ять жінок, ще дві парафіянки та два співробітника силових структур отримали поранення, повідомляє patriarchia.ru.

Нападника застрелили поліцейські після того, як той спробував сховатися. Особу нападника встановлено, це місцевий житель 1995 року народження. За фактом нападу порушено кримінальну справу за статтями «Вбивство двох і більше осіб» і «Посягання на життя співробітника правоохоронних органів».

Відео дня

Патріарх Кирил направив архієпископу Махачкалинському і Грозненському Варлааму, рідним і близьким загиблих парафіян співчуття, в якому назвав вбивство невинних людей на порозі храму «страшним і цинічним злочином, який не має і не може мати ніяких виправдань».

«Молюся Господу нашому Іісусу Христу про якнайшвидше одужання поранених, про зміцнення тих, хто втратив рідних і про упокій невинно убієнних рабів Божих Віри, Людмили, Надії, Ірини та Віри в оселях праведних», – йдеться в Патріаршому співчутті.

«Прошу духовенство Махачкалинської єпархії надати всю необхідну допомогу родинам загиблих та постраждалих», – закликав Патріарх Кирил.

Він глибоко вражений вбивством парафіян храму в Кизлярі та вважає подію провокацією, спрямованою проти мирного співіснування представників різних релігій на Кавказі, повідомив керівник прес-служби Патріарха священик Олександр Волков.

«Предстоятель Руської Церкви розцінює цей жахливий злочин у переддень Великого посту як провокацію, спрямовану на те, щоб викликати протистояння між православними і мусульманами, які століттями живуть у мирі на Кавказі. Руська Церква висловлює глибоку стурбованість тим, що трапилося і наполягає на  ретельному розслідуванні цього злочину», ― додав священик.

Співчуття у зв'язку з нападом на прихожан Георгіївського собору висловили тимчасово виконуючий обов'язки глави Республіки Дагестан В. Васильєв та архієпископ Махачкалінський і Грозненський Варлаам.

«Переконаний: хто б не стояв за жахливим злочином, їм не вдасться зруйнувати мир і злагоду в нашій багатонаціональній і багатоконфесійній республіці. Всупереч всьому ми і наші брати, які сповідують іслам, були, є і будемо добрими сусідами і дітьми Єдиного Отця», ― наголошується у зверненні архиєпископа Варлаама.

У понеділок в храмах Махачкалинської єпархії пройдуть панахиди за загиблими.