Свято-Георгіївський собор в Кизлярі / pravmir.ru

Терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за напад на парафіян Свято-Георгіївського собору в Кизлярі.

Як повідомляє "Рravmir.ru" з посиланням на провідну моніторинг інформаційної активності екстремістів організацію SITE Intelligence Group, голова СК Росії Олександр Бастрикін хід розслідування кримінальної справи про напад в Кизлярі взяв під свій особистий контроль.

У Прощену Неділю 18 лютого, відразу після закінчення вечірньої служби з чином прощення у Свято-Георгіївському соборі міста Кизляра молодий чоловік відкрив вогонь з рушниці по людям, які виходили з храму. На місці загинули 4 людини, пізніше в лікарні померла ще одна жінка. 

Відео дня

Нападник, 22-річний Халіл Халілов, був ліквідований поліцейськими.

За фактом нападу порушено кримінальну справу за статтями «Вбивство двох і більше осіб» і «Посягання на життя співробітника правоохоронних органів».

Патріарх Кирил назвав напад на парафіян храму "страшним і цинічним злочином, який не має і не може мати ніяких виправдань". Церква наполягає на ретельному розслідуванні розстрілу в Кизлярі. Духовенство Махачкалінської єпархії готове надати всю необхідну допомогу родинам загиблих і постраждалих.