Публікації щоденників будуть прив'язані до хроніками столітньої давності / ekaterinburg-eparhia.ru

Єкатеринбурзька єпархія Руської Православної Церкви напередодні 100-річчя розстрілу царської сім'ї запустила Telegram-канал сім'ї Миколи II.

Тут кожен день будуть публікуватися витяги зі щоденників царственого подружжя, повідомляє "Благовіст-інфо" з посиланням на прес-службу єпархії.

"З публікації щоденникових записів государя Миколи II і цариці Олександри Федорівни, які вони вели в дні ув'язнення в Тобольську і Єкатеринбурзі, з благословення митрополита Єкатеринбурзького і Верхотурського Кирила розпочалася робота Telegram-каналу порталу "Царська сім'я.рф". Проект приурочений до 100-річчя подвигу святих царствених страстотерпців", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відео дня

"Публікації щоденників будуть прив'язані до хронік столітньої давності. Так, наприклад, 14 лютого 2018, публікуються записи від 14 лютого 1918 року", - пояснили в єпархії.

Як відзначають у прес-службі, "зміст проекту не передбачає оціночних суджень сучасних істориків і письменників, це тільки жива мова, щоденники, листи". "На противагу спотвореній інформації, яка часом поширюється у суспільстві, ми розповідаємо про реальних людей - їхні думки, надії, сподівання і любов", - підкреслюють представники єпархії.

Влітку 2018 року у Єкатеринбурзі і Алапаєвську Російська Православна Церква проведе масштабні пам'ятні заходи, присвячені скорботній даті - 100-річчю розстрілу царської сім'ї, яка була прославлена у лику святих. У єпархії очікують понад 100 тис. паломників, а також візит Патріарха Кирила.