Блаженніший митрополит Онуфрій / news.church.ua

Перед початком Святого Великого посту Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до вірних Української Православної Церкви.

Предстоятель УПЦ звернувся зі словами настанови та благословив вірян на особливе молитовне правило задля миру в Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

"Я хочу всіх поздоровити зі Святим і Великим постом!

Свята Церква, яка турбується про те, щоб духовно вдосконалювати людей, закликає нас до посту, за допомогою якого ми повинні себе приготувати до зустрічі з Христом Воскреслим. Кінець посту буде вінчатися великим, світлим празником в честь славного Воскресіння Христового.

Перед тим, як вступити у Святий Великий піст, ми повинні простити один одному ті провини, якими ми согрішили один проти одного. Це є та умова, при якій людина може отримати прощення своїх гріхів у Бога.

Піст установлений самим Спасителем. Перед тим, як вийти на суспільне служіння, Він постився у пустелі 40-к днів і боровся з дияволом, як людина, і переміг його.

Тому Церква Христова закликає усіх нас також поститися 40 днів перед святом Світлого Христового Воскресіння, щоб перемогти постом і молитвою свої немощі, свої гріхи, свої пристрасті, перемогти диявола і зустріти в радості цей Великий святковий день.

Під час Святого Великого посту нашим вірним благословляється читати по одній кафізмі з Псалтирі в день. Це буде нашою молитвою за нашу українську землю, за наш український народ — щоб Бог подарував нам мир і своє благословення.

Нехай Господь всім нам допомагає!", - сказав Блаженніший митрополит.