/ foma.ru

Предстоятель Болгарської Православної Церкви патріарх Неофіт особисто очолив прощання з відомим у країні благодійником Добре Димитровом Добревим, відомим також як Дідусь Добрі, який помер 13 лютого на 104 році життя.

Прощання та похорон з Дідусем Добрі, на які зібралося безліч священнослужителів і простих віруючих, відбулося 15 лютого у його рідному селі Байлово, повідомляє «Фома» з посиланням на сайт Софійської митрополії.

7

Після прощання і відспівування Добрі Димитров Добрев був похований у дворі храму святих Кирила і Мефодія села Байлово.

Відео дня

«Люди називали його «святим з Байлово» не тільки через його безкорисливе служіння і пожертвування, але і через чисте сповідання і життя... Його вірність Церкві і її заповідей були зразком праведності», – зазначив у своєму співчутті патріарх Неофіт.

За словами болгарського Першосвятителя, Церква буде пам'ятати Добрі Димитрова Добрева і молитися за його душу.

7

Добрі Димитров Добрев народився 20 липня 1914 року в болгарському селі Байлово. Своє друге ім'я – Дідусь Добрі – він отримав за справи благодійності. У 2000 році все своє майно він заповів Болгарській Церкві, а сам став збирати кошти на відновлення болгарських храмів.

Практично щодня він пішки або на автобусі їхав до столиці Болгарії Софії, де збирав милостиню, яку віддавав на потреби Церкви. У 2009 році він передав Патріаршому собору Олександра Невського 35 700 левів, ставши найбільшим його жертводавцем.

У цілому він передав на церковні потреби, у тому числі відновлення храмів, кілька десятків тисяч болгарських левів. Ще за життя Добрі Димитрова Добрева прозвали «Святим з Байлово».