1

Запорізька єпархія Української православної церкви на прохання міської влади змінила маршрут запланованого на неділю, 25 лютого, хресного ходу на честь свята Торжества православ'я.

Як повідомляє mz.zp.ua, з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії УПЦ, хресний хід планувався по головній вулиці міста – проспекту Соборному, від храму святої княгині Ольги (біля мерії Запоріжжя) до архієрейського Свято-Покровського собору (вул. Базарна – раніше вул. Анголенко).

Але 15 лютого мер Запоріжжя Володимир Буряк на своїй сторінці в соцмережі заявив про те, що навколо хресного ходу починається «нездоровий ажіотаж» і порекомендував церкві утриматися від його проведення по центральному проспекту.

Відео дня

У зв'язку з цим з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки маршрут перенесли.

Хресний хід розпочнеться 25 лютого о 15:00 біля кафедрального собору на честь святого апостола Андрія Первозванного (Шевченківський район). і пройде по пр. Моторобудівників.

Закінчиться він там же, де і планували раніше – в архієрейському соборі в районі вул. Базарній.

У Запорізькій області Українська Православна Церква домінуюча релігійна організація, має 2 єпархії - Запорізьку (Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар і кілька районів) і Бердянську (Бердянськ, Приморськ та кілька районів).

Найбільша Запорізька єпархія складається з 150 храмів і 4 монастирів.