26 жовтня  розпочався дводенний Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Могилів-Подільської єпархії.

 

Відео дня

Ввечері Первосвятитель прибув до Лядівського Усікновенського скельного монастиря Могилів-Подільської єпархії та  молився на вечірньому богослужінні в храмі на честь ікони Божої Матері “Відрада і втіха”.

Храм, як і весь монастир, відновлено в афонському стилі, на богослужінні використовуються тільки свічі – така древня традиція, разом з усамітненим розташуванням обителі над Дністром, надихають на особливу проникливу молитву та духовну радість.

Лядівський Усікновенський скельний чоловічий монастир – один із найдавніших в Україні. Заснований він у 1013 році начальником руського чернецтва преподобним Антонієм Печерським на його шляху зі святої гори Афон до Києва. Історики називають Лядовську обитель дивним пам’ятником загадкового минулого, і відзначають його духовну і культурну значимість протягом більш ніж 1000-річної історії Православ’я на нашій землі. В народі Лядівський монастир вже давно отримав назву «Подільського Афону».

Прес-служба Української Православної Церкви