Митрополит Онуфрий / news.church.ua

У своїй проповіді в день Стрітення Господнього, Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив слова, які сказав праведний Симеон Пресвятій Діві Марії про те, що Спаситель прийшов у світ для того, щоб «багато у Ізраїлі впали, і багато піднялися» (Лк. 2, 34). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Люди дивуються, як це так — Бог прийшов на землю для падіння деяких і для возвеличення інших? Але це дійсно так. Ті люди, які гордяться і відкидають Бога, падають — рано чи пізно», — пояснив Предстоятель.

Архіпастир наголосив, що це стосується не тільки людей, а й окремих народів, окремих держав: «всі вони рано чи пізно занепадають, якщо не звернуться до Бога».

«І навпаки — тих людей, які з усвідомленням своєї немочі, у хворобах, у скорботах, у випробуваннях звертаються до Бога, Господь возвеличує, — продовжив Блаженніший владика. — Був такий час, що каялися цілі народи і Бог прощав їх і дарував Свою благодать».

Його Блаженство побажав усім, молитвами Пресвятої Діви Марії, Матері Преблагословленной Богородиці, зберігати Святу Православну віру, яку ми отримали від своїх предків, любити Христа і змирятися перед Богом.

«Тому, що Він Творець, а ми творіння. І нам личить бути смиренними і слухняними своєму Творцеві — це суть нашого блага. Якщо ми слухаємо Бога, то Він возвеличує людину, прикрашає її такими фарбами, яких ніхто із земних людей не може навіть уявити», — зазначив Митрополит Онуфрій.