7

У день свята Стрітення Господнього, 15 лютого, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію та освячення храму на честь великомученика Димитрія Солунського у Жулянах.

Перед Божественною літургією Предстоятель звершив чин освячення храму, капітальна реставрація якого відбулася нещодавно. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до пастви зі словом проповіді. Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

7

Після Божественної літургії Предстоятель звершив освячення свічок. Також Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив церковні нагороди благодійникам, які допомагають храму. Єпископ Васильківський Миколай розповів про процес реставрації церкви. Наприкінці Блаженніший Архіпастир привітав вірних зі святом Стрітення Господнього та благословив усіх вірян.

 / news.church.ua

Храм Димитрія Солунського – найстаріша дерев’яна церква, що збереглася на території Києва (не рахуючи церков — експонатів Музею народної архітектури). Перша церква в ім’я св. Димитрія Солунського на цьому місці споруджена у 1715 р. ченцями Софійського монастиря (якому до 1787 р. належало село) і розібрана «по тісноті і вітхості» в 1847 р. На тому ж місці побудована нова, теж дерев’яна, невелика церква, що згоріла від блискавки у 1859 р. Існуюча донині дерев’яна церква споруджена незабаром після пожежі її попередниці у 1862 році.