1

Голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда закликав захистити Українську Православну Церкву від зазіхань з боку агресивно налаштованих політичних сил і релігійних конфесій. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Надходить величезна кількість повідомлень про насильство щодо представників канонічної Української Православної Церкви, її храмів і монастирів», - заявив В.Легойда.

«Наприклад, 5 жовтня відбулася спроба захоплення храму святих Бориса і Гліба в Переяславі-Хмельницькому, 6 жовтня, як повідомляється, деякі особи поширили у Рівненській області листівку із закликом до насильства щодо українських священнослужителів канонічної Церкви. Акцію насильства вони запланували на 14 жовтня», - нагадав Легойда.

Відео дня

Він повідомив, що священноначаліє Української Православної Церкви вже не раз зверталося до української влади з проханням забезпечити міжрелігійний мир.

Легойда нагадав також, що Патріарх Московський і всієї Русі Кирил неодноразово закликав не допустити переростання протистояння на українській землі в конфесійний конфлікт.

«Мені здається, що заклик до акції насильства та залякування по відношенню до священнослужителів Української Православної Церкви 14 жовтня, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці є верхом цинізму і може виходити лише від людей, які не мають ні до якої релігії ніякого відношення», - підкреслив В.Легойда.

На думку представника Церкви, цей випадок свідчить про те, що справжній поділ в Україні відбувається не між релігійними громадами, а між усіма віруючими і тими, «хто зацікавлений у тому, щоб люди будь-якої віри вбивали один одного».

«Я звертаюся до всіх небайдужих людей в українській державі і суспільстві з проханням забезпечити безпеку Української Православної Церкви в день свята Покрови, що об'єднує православних християн всього світу», - сказав Легойда.