Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до священнослужителів і до всіх, хто бере активну участь у парафіяльному житті з закликом особливо піклуватися про тих, хто вперше прийшов у храм.

"Наші роздуми про розвиток парафіяльного життя мають сягати не лише активної частини парафіян... Не менш важливою є турбота про тих, хто ледь переступив поріг храму", - йдеться у зверненні патріарха, опублікованому на сайті Московського патріархату.

За його словами, неприпустимо, коли священнослужителі та парафіяни ставляться до таких людей байдуже або недоброзичливо. "...Увага до тих, хто приходе у храм, любов до тих, хто шукає Христа - наш обов'язок, що виникає з слів Спасителя: "хто Приходить до Мене, я не вижену геть", - підкреслив предстоятель РПЦ.

Відео дня

На його думку, кожен, хто недавно відкрив для себе дорогу до храму, "повинен зустріти тут справжню любов і привітні роз'яснення того, як влаштований храм, чим живе прихід, як взяти участь в його житті".

"Радію, що в дуже багатьох парафіях докладаються зусилля до того, щоб з любов'ю і радістю зустріти тих, хто ще зі сором'язливістю озирається в поки ще незнайомому місці. У міських парафіях, де можливостей для цього більше і де є така необхідність, організовуються чергування священиків і місіонерів-мирян", - зазначив патріарх Кирил.

Він також зауважив, що багато в чому завдання "путеводительства" лягає на мирян, в першу чергу, на добровольців з числа активних парафіян. А те, як має бути поставлена ця діяльність з урахуванням специфіки кожного регіону, необхідно обговорити в єпархіях на пастирських нарадах.

РИА Новости