1

Делегація Української Православної Церкви на чолі з єпископом Львівським і Галицьким Філаретом взяла участь в  XXII-й міжнародній конференції з православної духовності, яку щорічно організовує монастир Преображення Господнього в Бозе, Італія.

Як повідомляє сайт Львівської єпархії УПЦ, темою обговорення цього року стали слова однієї із заповідей блаженств: «Блаженні миротворці”. (Мф 5: 9).

У складі делегації УПЦ в конференції також взяли участь: голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань єпископ Макарівський Іларій, благочинний Макарівського вікаріатства Київської єпархії архімандрит Філарет (Єгоров), викладачі Київської духовної академії і семінарії  ієромонахи Досіфей (Михайлюк) і Леонтій (Тупкало).

Відео дня

Симпозіум був урочисто відкритий зверненням до учасників ігумена монастиря отця Енцо Б’янки, і посланням Патріарха Константинопольского Варфоломія, яке оголосив митрополит Бельгійський Афінагор. Також на адресу організаторів та учасників  прозвучали звернення від інших  Предстоятелів  Помісних Православних Церков.

Своє вітання передав  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, яке оголосив єпископ Філарет.

Участь в конференції беруть представики практично всіх Помісних Православних Церков, а також професори провідних навчальних закладів Італії, Греції, США, Бельгії, Німеччини, України, Франції, Швейцарії, Росії та ін. Крім того, в числі запрошених представники дипломатичного корпусу, монахи, теологи і студенти богословських вищих навчальних закладів.

Обговорення теми миру триватиме 3-6 вересня. З доповідями виступлять відомі богослови і професори: митрополит Каліст (Уер), митрополит Іоанн (Зізіулас), архімандрит Кирил (Говорун), Аристотель Папаніколау, М. Селезньов та ін.