Голова ВЗЦЗ МП митрополит Волоколамський Іларіон

У Руській Православній Церкві бачать в обраному Предстоятелі Української Православної Церкви митрополиті Київському Онуфрії молитовника, який намагається "бути всім для всіх, щоб спасти бодай деяких".

Таку думку висловив голова Відділу Зовнішніх Церковних Зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон у коментарі "УНІАН-Релігії".

«Вибір українського єпископату мене не здивував, бо владику Онуфрія в нашій Церкві знають і люблять багато хто. Він людина духовна, молитовник, який користується авторитетом і в середовищі ченців, і в широких колах мирян. Як і личить істинному пастирю, владика не робить гострих або суперечливих політичних заяв, не займає ту чи іншу сторону в протистоянні, але намагається, за заповітом апостола Павла, "бути всім для всіх, щоб спасти бодай деяких" (1 Кор. 9.22)», - зазначив митрополит Іларіон.

Відео дня

Водночас голова ВЗЦЗ підкреслив, що «новому Предстоятелю належить вступити на посаду у непростий і трагічний для українського народу час».

«На Сході країни йде війна, ллється кров, гинуть і страждають люди. Відповідальність, покладена сьогодні на Предстоятеля Української Православної Церкви, як ніколи велика», - сказав представник Церкви.

Митрополит Іларіон вважає результати Собору єпископів УПЦ позитивними, що демонструють єдність.

«Радий, що Собор єпископів Української Православної Церкви пройшов успішно. Вільним волевиявленням архіпастирів обраний новий Предстоятель Української Церкви. Незважаючи на важкі політичні обставини, український єпископат, який представляє всі регіони країни, продемонстрував згуртованість і братську єдність», - зазначив владика Іларіон.

Також церковний ієрарх повідомив про те, що «вся велика й багатонаціональна Церква нині молиться про те, щоб Господь зміцнював новообраного митрополита Київського і всієї України в його новому і відповідальному служінні».