Преподобний Сергій Радонезький назавжди залишився в історії як святий чудотворець, працями і молитовними подвигами якого стало можливе відродження Русі.

Як повідомляє прес-служба Оргкомітету святкування 700-річчя прп. Сергія Радонезького, хресний хід почнеться відразу після урочистого молебню в Нікольському соборі Покровського Хотькова ставропігійного жіночого монастиря (Росія) 16 липня о 12.00.

Святкова процесія пройде з міста Хотьково на Благовіщенське полі міста Сергіїв Посад. Пройти дорогою преподобного Сергія зможуть усі бажаючі.

Відео дня

Життя міста Хотьково пов'язане з іменами преподобних Кирила і Марії Радонізьких, батьків преподобного. Саме в цих стінах вони прийняли постриг. Їхні святі мощі з 1337 року спочивають у Покровському соборі монастиря.

Для того, щоб взяти участь в урочистій ході, необхідно прибути в Хотьково 16 липня до 12.00.

*** Прибуття в Хотьково громадським транспортом:

з Москви: до ж/д станції «Хотьково», електричкою з Ярославського вокзалу міста Москви (згідно з розкладом)

з Москви: автобус 388 від м. «ВДНХ» до ж/д станції «Хотьково»

з Сергієва Посада: від транспортно-пересадочного вузла (ТПУ) в р. Сергіївому Посаді будуть організовані автобуси до Хотьково до ж/д станції.

Прибуття в Хотьково особистим автотранспортом:

по Ярославському шосе до повороту на місто Хотьково. В'їзд в Хотьково 16 липня буде закритий з 8.00 і відкриється після виходу хресного ходу з міста (не раніше 13.00). Для зручності прочан у місті Сергіїв Посад буде діяти парковка, від якої буде організовано транспортне сполучення з ж/д станцією «Хотьково», де почнеться хресний ход.

Транспортно-пересадочний вузол «Глинково» (по Ярославському шосе до повороту на Глинково, далі 0,8 км, до парковки перед в'їздом в населений пункт Глинково), від ТПУ буде організовано транспортне сполучення до ж/д вокзалу Хотьково. Останній автобус йде з ТПУ буде відправлений (по заповнюваності) о 12.00.

Всі прочани, які залишать машини на ТПУ «Глинково», зможуть повернутися до Сергієва Посада 16 липня на автобусі від зупинки «Парк культури», вул. Іллінська, в 800 метрах від Троїце-Сергієвої лаври.