Вікарій Київської Митрополії взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя прославлення святителя Іоанна Шанхайського

Перебуваючи з візитом у Сполучених Штатах Америки на ХІІІ Всезарубіжному з’їзді православної молоді, вікарій Київської Митрополії, голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю єпископ Обухівський Іона взяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя прославлення в лику святих уроженця України, праведного архієпископа Іоанна (Максимовича; + 1966 р.).

У неділю, 29 червня, в Радосте-Скорбященському кафедральному соборі м.Сан-Франциско, де почивають мощі святителя Іоанна Сан-Франциського, Шанхайського чудотворця, було звершено Божественну літургію.

Відео дня

Богослужіння очолив Предстоятель Руської Православної Церкви Закордоном митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон у співслужінні членів Архієрейського Собору РПЦЗ і православних ієрархів, що прибули на святкування. За богослужінням молилися представники духовенства з різних єпархій Руської Зарубіжної Церкви, архієреї та священнослужителі з Помісних Православних Церков, а також паломники з різних міст США та інших країн.

Під час Літургії собор архієреїв, у тому числі єпископ Іона, звершили архієрейську хіротонію архімандрита Миколая (Ольховського) на єпископа Манхетенського, вікарія Східно-Американської єпархії РПЦЗ.

Цього дня в кафедральному соборі була виставлена для поклоніння Курсько-Корінна ікона Божої Матері – головна святиня Руської Православної Церкви Закордоном.

За богослужінням, з благословення Предстоятеля РПЦЗ, підносилися особливі молитви про Українську землю.

Після відправи було звершено молебень святителю і чудотворцю Іоанну перед ракою з його нетлінними мощами і хресний хід навколо собору.

news.church.ua