3 січня, після Літургії у Патріаршому Успенському соборі Московського Кремля, відбулася братська трапеза, за якою до присутніх звернувся Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

«Москва — столиця нашої Батьківщини, Першопрестольний град всієї Русі. Від того, що і як відбувається в Москві, залежить життя наших міст і взагалі всієї Русі, не тільки Російської Федерації», — заявив, зокрема, Святіший Владика, зазначивши, що за останні роки в Москві з`явилося майже 80 нових парафій. «Але частина з цих парафій тільки-тільки встає на ноги», — додав Святіший Патріарх.

«Нехай ви будете служити в маленькому невлаштованому приміщенні, іноді це просто побутівки і вагончики — не має ніякого значення: благодать Божа однаково діє і в Успенському соборі, і в будівельному вагончику, якщо там відбувається свята Євхаристія», — сказав Предстоятель Руської Православної Церкви.

Відео дня

Водночас, за словами Його Святості, на парафії повинні не тільки відбуватися служби, а й розвиватися всі форми парафіяльного служіння.

«Парафіяльна громада повинна ствоюватися саме в процесі будівництва храмів, — підкреслив Святіший Патріарх. — За "Програмою-200" ми будемо і далі спочатку розвивати прихід, створювати парафіяльне життя і одночасно будувати храми».

Звертаючись до членів Єпархіальної ради м. Москви, що співслужили Його Святості за Літургією в Успенському соборі і були присутні на трапезі, Святіший Патріарх Кирил зазначив, що розвиток парафіяльного життя споруджуваних в столиці храмів має стати першочерговим завданням Єпархіальної ради.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі