Як повідомляє газета "Відомості Чернігівщини", посилаючись на слова Прилуцького благочинного Ніжинської єпархії протоієрея Миколи Котеленець, на іконі будуть зображені небесні покровителі краю, які народилися в Прилуках або були пов`язані з цими місцями. Це святитель Іоасаф Білгородський, митрополит Димитрій Ростовський, священномученики єпископ Могилевський Іоасаф, єпископ Прилуцький Василь, архієпископ Омський і Павлодарський Сильвестр і преподобний Сінес.

Також очікується, що в цьому році Прилуцькій загальноосвітній школі № 13 буде присвоєно ім`я святителя Іоасафа Білгородського.

19 березня виконком Прилуцької міської ради затвердив план заходів з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі.

Відео дня

В рамках святкування заплановані тематичні виставки в навчальних закладах відбудуться зустрічі учнів зі священнослужителями. Також в школах і гімназіях пройдуть тематичні уроки християнської етики, будуть показані відеофільми «Бережіть святині наших душ», «Сказання про Хрещення», «Хрещення Русі - перше свято Вітчизни», «Володимир Великий».

Разом з тим обговорювалася можливість проведення святкового богослужіння на площі Іоасафа Білгородського за участю Преосвященного Іринея, єпископа Ніжинського і Прилуцького - з хресним ходом і освяченням каплиці святителя Іоасафа.

Крім того, в ювілейний для православ`я рік буде видано фотоальбом з архівними фотографіями храмів Прилук та Прилуцького району з життєписом святих покровителів краю.