Икону

Ікону «Благословення Святої Гори Афон», яка написана для України, сьогодні, 24 липня, урочисто зустріли в Києво-Печерській лаврі.

Б

Як розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), ікона була спеціально написана для святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва на Афоні і освячена на Святій Горі, повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

«На іконі зображені всі святі вихідці з наших земель. Її привезли зі Святої Гори в Києво-Печерську лавру для того, щоб віруючі могли вклонитися і помолитися святим угодникам Божим і попросити їхньої допомоги. Щоб Господь і Пречиста Божа Матір, уділ якої і є гора Афон, допомогла нам подолати всі проблеми, які є в нашому суспільстві. І найголовніше, допомогла кожній православній людині йти до Божого Царства», - зазначив митрополит Антоній.

Урочиста зустріч ікони архієреями, духовенством і віруючими відбулася на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври. Божественну літургію очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Також з Афону в столицю України доставлена ікона Божої Матері «Скоропослушниця» та інші святині.

У свою чергу член духовного собору Свято-Пантелеимонового монастиря ієромонах Кіріон, який приїхав в Україну, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди Дня хрещення Русі та 1000-річчя давньоруського чернецтва на Афоні, розповів, що братія Святої Гори день і ніч молиться про мир в Україні.

«Хочу передати православному народу України від особи святогорцев побажання миру, злагоди і любові. В нашій обителі подвизаются багато вихідців з України, і ми з великою любов'ю приймаємо наших співвітчизників, коли вони приходять до нас.

Ми намагаємося всіляко заспокоїти їх, допомагаємо вирішити життєві питання, щоб людина знайшла спокій та мир у своїй душі і ніс цей світ у свою родину і батьківщину.

Бажаємо, щоб благодать Божа допомагала всім у служінні, на яке Господь покликав вас, дав сили вистояти в труднощах, які ви зараз переживаєте, а ми всіляко будемо сприяти своїми молитвами», - сказав ієромонах Кіріон.

Фото Центр інформації УПЦ