Протоієрей Павло Полещук відвідав у лікарні маму п'ятірні Оксану Кобелецку, щоб дізнатися про потреби родини

Одеська єпархія Української Православної Церкви візьме під свою опіку сім'ю Кобелецких, в якій 24 червня з'явилося на світ одразу п'ятеро дітей: три хлопчики і дві дівчинки.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це заявив голова відділу з благодійності та соціального служіння єпархії протоієрей Павло Полещук.

Зокрема, через кілька днів після пологів, протоієрей Павло Полещук відвідав у лікарні маму п'ятірні Оксану Кобелецку, щоб дізнатися про потреби родини.

Відео дня

«Метою візиту, по-перше, було привітати Оксану з такою чудовою подією, а, по-друге, дізнатися в якої суттєвої допомоги потребує сім'я, щоб ті подарунки, які ми придбаємо від імені єпархії, були дійсно потрібними. Поспілкувавшись, ми вирішили, що це будуть дві дитячі коляски: двомісна і тримісна. Вартість таких колясок складе 30 тисяч гривень. Крім того, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, виявив бажання особисто здійснити таїнство хрещення всіх п'ятьох дітей. Хреститимуть всіх діток в один день у лікарні, так як малюки ще перебувають під наглядом лікарів. В цей особливий день ми і плануємо вручити подарунки. Дата хрещення ще не обрана, але ми визначимося з батьками найближчим часом», - пояснив протоієрей Павло Полещук.

У свою чергу Глава Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Диханов додав, що Церква надає допомогу багатодітним сім'ям по всій Україні.

«Ми постійно організовуємо збори на ці цілі і намагаємося допомагати всім, хто до нас звертається за такою допомогою. Наприклад, кілька тижнів тому ми відправили в «сіру зону» Луганської області холодильник для багатодітної сім'ї, у якій семеро дітей. Також у Дніпропетровській області діє благодійний фонд «Допомагаємо», яким керує голова єпархіального відділу у справах сім'ї отець Андрій Пінчук. Цей фонд активно допомагає дитячим будинкам сімейного типу не тільки в Дніпропетровській області, але й по всій країні», - розповів протоієрей Владислав Діханов.