В молебне приняли участие военнослужащие Нацгвардии Украины

У Києві, у столичному парку "Перемога" біля єдиного в Україні пам'ятника Матері-вдові, 26 червня відбувся молебень, приурочений до Міжнародного дня вдови.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, молебень очолив голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі ЗСУ митрополит Августин (Маркевич). Молитовно підтримати сім'ї військовослужбовців прийшли більше ста чоловік і нацгвардійці України.

Митрополит Августин:

"Наша Церква пам'ятає вітхозавітне вчення про те, що потрібно опікуватися вдовицями. На жаль, тепер у нашій в країні з'явилися нові вдови: жінки, які залишилися без чоловіків через бойові дії на сході України. Тяжким гріхом вважається образити вдову чи сироту. Ми допомагаємо їм як духовно, так і матеріально", - зазначив митрополит Августин.

Відео дня

Голова сектору опіки учасників бойових дій при Синодальному військовому відділі УПЦ протоієрей В'ячеслав Яковенко додав, що цього дня у парку Церква молилася про мир в Україні, зміцнення матерів, вдів і сиріт, які залишилися без синів, чоловіків і батьків.

Церковь молится о мире в Украине, укреплении матерей, вдов и сирот, которые остались без сыновей, мужей и отцов

"На молебні було близько 50-ти сімей загиблих воїнів. Ми раді були бачити всіх небайдужих, хто хотів помолитися разом з нами і попросити у Бога миру на нашій землі", - резюмував протоієрей В'ячеслав Яковенко.

После молебна всех угощали солдатской кашей

Після молебню на гостей чекала солдатська кухня та виступи учасників Свято-Георгіївського міжнародного православного фестивалю культури і творчості.

Гости молебна и участники Свято- Георгиевского международного  православного фестиваля культуры и творчества.

Нагадаємо, що Міжнародний день вдів відзначається з 2011 року за ініціативи ООН.