На свято Трійці, при в’їзді у Вінницю зі сторони смт. Стрижавки був зрізаний і повалений на землю триметровий православний Хрест. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Хрест був встановлений у 2013 році на честь 1025-ліття Хрещення Київської Русі та «в благословення Вінниці, Вінницького району і смт. Стрижавки», про що нагадує напис на гранітній дошці біля його підніжжя.

Зрізаний Хрест виявили парафіяни одного з вінницьких храмів, які близько 8-ої години ранку їхали на святкове богослужіння. Пізніше вони знайшли вантажний транспорт і перевезли святиню у сусіднє село.

Відео дня

На місце події були викликані правоохоронці, котрі провели необхідні слідчі дії. Митрополит Вінницький і Барський Симеон звернувся до керівництва Національної поліції Вінницької області з проханням якнайшвидше розслідувати акт наруги над православною святинею.

Акт, який був здійснений в день одного з великих церковних свят, однозначно вказує на мету злочинця або групи злочинців – образити почуття православних віруючих.

В єпархії просять усіх, хто вранці 19 червня в’їжджав у м. Вінницю зі сторони київської траси і міг бути свідком акту вандалізму, повідомити правоохоронні органи або зателефонувати в управління Вінницької єпархії УПЦ за телефоном (050) 922-11-44.