1

Виконання функції контролю держава має поєднувати з турботою про своїх громадян.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального відділу із соціально-гуманітарних питань УПЦ протоієрей Владислав Діханов, коментуючи нове правило отримання допомоги для переселенців, яке передбачає надання «декларації про непричетність до злочинів».

Протоієрей Владислав Діханов

«До нас зверталося деколи 30-50 переселенців на день з проханнями про допомогу – серед них були різні люди. Одні мали реальні проблеми, а інші намагалися обдурити в корисливих цілях, і це виявлялося у процесі бесіди з ними. Якщо людина йде на свідомий обман, рано чи пізно це розкриється», –  зазначив отець Владислав.

Відео дня

При цьому священнослужитель підкреслив, що, виходячи з моральних міркувань, Церква закликає до того, щоб люди більше довіряли один одному.

«Недовірливе та підозріле ставлення до себе ми можемо перекривати максимальною чесністю, зокрема – у відносинах з державними структурами», – підкреслив протоієрей УПЦ.

Як повідомлялося, з 9 вересня набрала чинності постанова Кабінету міністрів України про внесення змін до правил отримання допомоги для переміщених осіб. Одним з нововведень стала вимога оформлення «декларації про непричетність до злочинів».