1

Справжня любов до Батьківщини починається з любові до Бога та людей. Лише на високих моральних цінностях потрібно будувати соціально-політичні відносини.

На цьому наголосив Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій сьогодні у Софійському соборі у зверненні до української влади і народу з нагоди річниці незалежності України, повідомляє Центр інформації УПЦ. 

«Кожен має сьогодні зробити все можливе для блага України, самовіддано й жертовно виконуючи свої обов’язки, озброївшись невидимими узами любові та взаємопідтримки. Тільки так ми збережемо нашу єдність, мир на українській землі та в наших серцях. Адже справжній мир – це не тільки відсутність війни. Господь, Який покликав нас до миру, заповідав нам навчитись творити добро, шукати правду, спасати пригнобленого, захищати сироту, заступатись за вдову», – підкреслив Предстоятель УПЦ. 

Відео дня

Блаженніший Онуфрій нагадав, що «двадцять чотири роки тому на політичній карті світу виникла нова суверенна і незалежна держава – Україна, з волелюбним народом, родючою землею та багатовіковою історичною спадщиною».

Водночас Блаженніший застеріг, що ідеї та концепції, які таємно або відкрито направлені на боротьбу з Богом, Церквою та утиском основоположних прав людини, приречені на невдачу, що підтверджують сторінки давньої і новітньої історії.

«Адже справжня любов до Батьківщини розпочинається з любові до Бога та людей. Лише на високих моральних цінностях потрібно будувати соціально-політичні відносини», - сказав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель УПЦ побажав усім Божої милості, «мудрості миром і злагодою стверджувати нашу Батьківщину, бути в однодумстві між собою, щоби благословенна українська земля стала могутньою державою, де панує Божественна Правда, любов і мир».

Повністю Слово Предстоятеля УПЦ - на офіційному сайті УПЦ