1

Архієпископ Горлівський і Слов'янський УПЦ Митрофан нагадав про канонічні правила, що забороняють священнослужителям брати в руки зброю.

Зокрема, коментуючи недавню поїздку патріарха УПЦ КП Філарета до Вашингтона, владика Митрофан нагадав про те, що "в кінці грудня минулого року «синод УПЦ КП прийняв правильне рішення про заборону в служінні так званого єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила (Михайлюка) за позування на фотографіях з зброєю в руках".

"Такі дії єпископа Кирила є грубим порушенням канонічних правил, що забороняють священнослужителям брати в руки смертоносну зброю", - сказано в заяві синоду УПЦ.

Відео дня

На тлі такого рішення абсурдною виглядає поїздка Філарета до Вашингтона з метою «помолитися про мир» і попросити американську зброю, зазначає архієпископ Митрофан.

"Людина, що просить зброї, з якої свідомо будуть вбивати людей, є співучасником вбивства. Чи Не краще йому молитися про мир і звертатися до всіх, від кого це залежить, з проханням зробити все можливе, щоб припинилися страждання тих, хто не приймає участі у збройному конфлікті, але найбільше страждає від різних видів зброї - мирних жителів: стариків, жінок, дітей, які є громадянами України?", - звертає увагу архієпископ Горлівський і Слов'янський.

За матеріалами сайту Горлівської і Слов'янської єпархії УПЦ