Прес-служба Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ повідомила про те, що ієрей Артемій Єгурнов не лишав меж Санкт-Петербурзької єпархії в ті дні, якими датуються фотографії, розповсюджені в соцмережах. Про це йдеться на сайті митрополії.

"15 січня він з синами відвідав страйкбольный клуб, де і були зроблені фото, викладені на сторінці священика в соціальній мережі. Геотеги з'явився під фотографією через непорозуміння. Прес-служба Санкт-Петербурзької митрополії просить російські та українські ЗМІ, а також блогерів видалити або спростувати матеріали про участь священика Артемія Єгурнова в конфлікті в Україні, оскільки вони вводять в оману читачів, множать ненависть та розділення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що фотографії відпочинку петербурзького священика Артемія Єгурнова в одному з петербурзьких страйкбольных клубів були поширені в соціальних мережах і в українських і російських ЗМІ під виглядом бойових зйомок з Луганська. Також блогери повідомляли про "відрядження" клірика Санкт-Петербурзької єпархії ієрея Артемія Єгурнова в Луганськ. Зокрема, один зі знімків ієрея в камуфляжній формі супроводжується геотегом "Україна. Луганськ. Вулиця Чапаєва".

Відео дня

*** Страйкбол - військово-спортивна командна гра, учасники якої використовують в якості ігрового спорядження так звану м'яку пневматику, зовні дуже схожу на бойову автоматичну зброю.