Руська Православна Церква готова робити все, для відновлення добрих відносин між Росією і Україною. Про це Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив на Єпархіальних зборах Москви 23 грудня, повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Руська Православна Церква, яка охоплює народи Росії і України і рухома пастирською відповідальністю, готова зробити все від неї залежне для відновлення дружніх, добросусідських, виконаних взаємної поваги відносин між Росією і Україною», - сказав Патріарх Кирил.

Предстоятель Руської Православної Церкви нагадав, що з його благословення в Москві ведеться збір коштів для допомоги біженцям з територій південного сходу України. Всього за цей час було зібрано майже 58 мільйонів рублів.

Відео дня

«Це свідчить про небайдуже ставлення духовенства і парафіян столичних храмів до проблем людей, вимушених покинути свої житла», - підкреслив Патріарх.

Патріарх Московський і всієї Русі також зазначив видатний внесок у збереження єдності Церкви покійного 5 липня 2014 року на 79 році життя Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.

«Багато в чому завдяки його послідовної, твердій та принциповій позиції канонічне Православне на Україні не тільки вистояло, але і отримало всесторонній розвиток», - підсумував Патріарх Кирил.