н

В суботу, 15 листопада, духовенство та парафіяни Східно-Американської єпархії молитовно відзначили 80-річчя з дня її утворення і 30-річчя архієрейської хіротонії свого Правлячого архієрея і Першоієрарха Руської Зарубіжної Церкви митрополита Іларіона. Про це повідомляє сайт Патріарших парафій у США.

У цей день Божественну літургію владика Іларіон звершив в Олександро-Невському соборі міста Ховелл, штат Нью-Джерсі, у співслужінні сонму ієрархів: вікарія Київської єпархії митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра; митрополита Іони (колишнього Предстоятеля Православної Церкви в Америці, нині на спокої); архієпископа Монреальського та Канадського Гавриїла; єпископа Ієроніма (на спокої); вікаріїв Східно-Американської єпархії єпископів Мейфільдского Георгія та Манхеттенського Миколая; єпископа Миколая (на спокої); Керуючого Патріаршими парафіями в США єпископа Наро-Фомінського Іоанна. Архіпастирям співслужив собор духовенства Руської Зарубіжної Церкви, Патріарших парафій у США, Православної Церкви в Америці та інших православних юрисдикцій США.

Відео дня

Перед початком богослужіння духовенство та віруючі урочисто зустріли принесені до цього свята святині Зарубіжної Церкви - чудотворні ікони Пресвятої Богородиці «Курську-Корінну» і «Гавайську» мироточиву.

Після сугубої ектенії, за якої були піднесені подячні прохання за Першоієрарха Руської Зарубіжної Церкви, духовенство та миряни Східно-Американської єпархії, були прочитані молитви з чинопослідування подячного молебню, і молитва за мир на Україні.

Після закінчення Божественної літургії митрополит Іларіон оголосив Послання з нагоди 80-річчя з дня утворення Східно-Американської єпархії, після чого владику Першоієрарха з 30-річчям архієрейської хіротонії привітали побратими-архіпастирі та духовенство.

Від імені Патріарших парафій у США митрополита Іларіона привітав єпископ Наро-Фомінський Іоанн і передав у дар пам'ятну панагію із зображенням святих покровителів Америки.