Яке церковне свято 22 вересня / pixabay.com

Праведні Іоаким і Анна були батьками матері Ісуса Христа - Діви Марії. Іоаким походив з царського роду, Анна - з родини священика. За благочестиве життя вони удостоїлися честі стати батьками Богородиці. Пам'ять святих вшановується на наступний день після свята Різдво Пресвятої Богородиці.

У цей день відзначається народне свято 22 вересня - Іоаким і Анна.

Православне свято 22 вересня - день пам'яті Йосипа Волоцького (Волокамського)

Святий народився поблизу Волокамська в 1440 році. Навчався в монастирі, був навчений не тільки наукам, а й Божому Слову. Вів благочестиве чернече життя. Багато молився, часто постив і читав псалми. Через кілька років в той же монастир вступив і отець Йосипа.

Відео дня

У 1479 році Йосип заснував свій монастир. Поруч побудував особливий будинок, в якому його ченці допомагали жебракам і хворим. До Йосипа приходили навіть бояри і князі, щоб отримати духовну настанову. Святий все життя прищеплював людям турботу про слабких, любов і принципи благочестивого життя.

Йосип також відомий, як затятий противник єврейських навчань, які вважав єрессю. Написав про це книгу і помер в 1515 році.

Яке свято 22 вересня - день пам'яті мученика Северіана

Северіан походив зі славного роду і жив у Севастії. У ті часи правитель Ліциній влаштовував гоніння на християн. Одного разу влада схопила 40 мучеників, Северіан благав їх не відрікатися від Бога. Тоді Северіана викликали до імператора.

Мученика довго катували, а після уклали в темницю. Весь цей час Северіан говорив про те, що радий страждати за Христа. В кінці мученика стратили - прив'язали камінь до ніг, перетягнули шию мотузкою і повісили на стіні.

Прикмети 22 вересня

Прикмети погоди 22 вересня / фото УНІАН
  • багато павутини сьогодні - зима настане скоро і буде морозною;
  • 22 вересня випав сніг - наступного року буде поганий урожай;
  • листя з вишні не опало - до гарної погоди;
  • ожеледь 22 вересня - скоро підуть дощі.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вважали, що в цей день не варто починати нічого нового, якщо справа стосується роботи. Зате можна зав'язувати романтичні відносини. Як і в будь-яке інше православне свято, сьогодні небажано нецензурно висловлюватися і сваритися.

Не беріть сьогодні гострі предмети в руки і перенесіть на іншу дату фізичні навантаження.

Що можна робити 22 вересня

Сьогодні, крім церковних свят, відзначається День осіннього рівнодення. Тому 22 вересня можна провести вдома генеральне прибирання, викинути всі непотрібні речі. Не зайвим буде і відпустити старі образи, озвучивши слова подяки близьким людям.

Вас також можуть зацікавити новини: