Фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко в Національному заповіднику «Бабин Яр» взяв участь у церемонії вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.

Як повідомляє прес-служба Президента України, глава держави поклав квіти до пам’ятника громадянам і військовополоненим, розстріляним німецькими фашистами у Бабиному Яру. Присутні вшанували пам'ять жертв розстрілів хвилиною мовчання.

Говорячи про уроки трагедії Бабиного Яру, Глава держави зазначив, що сьогоднішній день - нагадування всьому світу про те, яка небезпечна війна, як необхідно цінувати мир. «Україна ніколи не допустить відновлення фашизму, переслідування за національністю, розколу країни за мовою, вірою або будь-якою іншою ознакою. Україна єдина і залишатиметься єдиною», - заявив Президент.

Відео дня
Фото УНІАН

Глава держави наголосив на тому, що «тільки єдина Україна здатна перемогти ті ризики і загрози, які зараз постали перед нею».

Фото УНІАН

Разом із Президентом у церемонії також взяли участь Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, Голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, представники Адміністрації Президента, Уряду, громадськості, духовенства.

Від імені Президента квіти також поклали до пам’ятного знака «Мінора», пам’ятного Хреста членам підпілля Організації українських націоналістів, а також місця вшанування пам’яті ромів, розстріляних у Бабиному Яру.

29 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві у Бабиному Яру почалися масові розстріли мирного населення. За 2 дні було вбито майже 34000 громадян, переважно єврейської національності.