Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що новий Митрополит УПЦ продовжуватиме справу тих Київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною, а її Православну Церкву – єдиною.

Про це йдеться в його зверненні до Собору Єпископів Української Православної Церкви, опублікованому на урядовому порталі.

«З нагоди початку роботи Собору єпископів Української Православної Церкви прийміть вітання і запевнення в тому, що уряд України і надалі послідовно відстоюватиме принцип свободи совісті та захищатиме фундаментальні права людини», - йдеться в зверненні.

Відео дня

Яценюк підкреслює, що «ваш Собор відбувається у час, коли український народ став на захист своєї Вітчизни від зовнішньої агресії і терористичних нападів, коли щодня за наше майбутнє гинуть на полі бою кращі сини і доньки України. У ці дні суспільство звертається до Церкви за духовною підтримкою, за зміцненням в надії, за благословенням на опір ворогу».

«Громадськість очікує від своїх церковних проводирів жертовності та моральної досконалості, патріотизму, виважених, але рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці», - зазначається в повідомленні.

Крім цього Яценюк наголошує, що «на вас, єпископів, які зібралися в Києві з цілої України, покладається особлива місія – обрання нового Митрополита Київського, який продовжуватиме справу тих Київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною і квітучою, а її Православну Церкву – єдиною і гідно представленою у Вселенському Православ’ї».

«Бажаю Отцям Собору рясних Божих благословень, глибокої мудрості і високої відповідальності», - додав він.