Визначено переможців Конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території  України у 2013 році. Про це повідомили в Департаменті державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону.

Учасники Конкурсу змагалися в дев’яти номінаціях: житлове будівництво; інженерні споруди та об’єкти транспортної інфраструктури; об’єкти соціально-культурної та оздоровчої сфери; промислові підприємства та об’єкти виробничого призначення; адміністративно-офісне та готельне будівництво; об’єкти освіти, виховання та підготовки кадрів; об’єкти сільського будівництва; культові споруди; об’єкти дозвілля та відпочинку.

На Конкурс було представлено 66 об’єктів  з 23 областей України. Найбільше об’єктів подали будівельні і проектні організації м. Києва – 8, Донецької області – 7, Вінницької – 5, Запорізької, Київської, Рівненської – по 4, Луганської, Львівської, Одеської, Харківської, Черкаської, Чернігівської – по 3.  

Відео дня

За результатами Конкурсу, які затверджені наказом Мінрегіону, у номінації «Культові споруди» переможцями визначено об’єкти:      

1 місце – «Будівництво Храму Святої Благовірної Цариці Тамари Харківської єпархії УПЦ по Білгородському шосе ріг пр. Академіка Курчатова у м. Харкові» (Замовник: Релігійна Громада Святої Благовірної Цариці Тамари Харківської єпархії Української Православної Церкви; Генеральний проектувальник: Державне підприємство Український державний проектний інститут «УКРМІСЬКБУДПРОЕКТ»; Генеральний підрядник: Публічне акціонерне товариство «Трест Житлобуд-1»).

2 місце – «Будівництво церкви парафії на честь Святої Великомучениці Варвари по вул. Багговутівській, 1 у Шевченківському районі м. Києва» (Замовник: Релігійна громада Української Православної Церкви парафії на честь Святої Великомучениці Варвари; Генеральний проектувальник: Товариство з обмеженою відповідальністю «КИЇВАРХПРОЕКТ»; Генеральний підрядник: Товариство з обмеженою відповідальністю «ІНБУД  ХХІ»).

3 місце – «Будівництво церкви Свято-Троїцького жіночого монастиря (Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Київська, 56)» (Замовник: Свято-Троїцький жіночий монастир Української Православної Церкви Чернігівської єпархії; Генеральний проектувальник: Приватне підприємство «Проектно-будівельна фірма «ДОМ»; Генеральний підрядник: Приватне підприємство «Прилукиспецбуд»).

Усі ці культові споруди належать Українській Православній Церкві Московського Патріархату.

РіСУ