Президент Росії Володимир Путін співчуває Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу та єпископату УПЦ у зв'язку з кончиною митрополита Київського і всієї України Володимира. Про це повідомляють РИА Новостиз посиланням на прес-службу Кремля.

Митрополит Володимир помер в суботу рано вранці на 79-му році життя після тривалої хвороби. Наприкінці червня у митрополита відкрилася внутрішня кровотеча.

"Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу, членам Священного синоду Руської Православної Церкви, єпископату Української Православної Церкви у зв'язку з кончиною предстоятеля Української Православної Церкви, постійного члена Священного синоду Руської Православної Церкви блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як йдеться у телеграмі президента, митрополит Володимир піклувався про духовне здоров'я російського і українського народів, боровся за зміцнення засад православ'я, канонічної єдності Руської Православної Церкви.

"Багаторічна напружена робота блаженнішого Митрополита Володимира, його самовіддане пастирське служіння, великий особистий внесок у зміцнення російсько-української дружби, його яскравий талант проповідника здобули йому глибоку вдячність і заслужену повагу народів Росії і України і назавжди залишаться в нашій пам'яті", - йдеться в телеграмі.

Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) очолював Українську Православну Церкву з травня 1992 року. З середини 2013 року стан його здоров'я залишався стабільно важким. У зв'язку з тим, що він не міг виконувати обов'язки предстоятеля Української Православної Церкви, Священний синод УПЦ 24 лютого цього року обрав місцеблюстителя Київської кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight