Верховна Рада України ухвалила постанову про відзначення 700-річчя мечеті-медресе хана Узбека (№ 4095).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосував 251 народний депутат із 336 зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

У постанові йдеться, що цього року виповнюється 700 років з часу побудови мечеті-медресе хана Узбека у місті Старий Крим Автономної Республіки Крим.

Враховуючи вагоме історичне та культурне значення мечеті-медресе хана Узбека, Верховна Рада постановляє у 2014 році урочисто відзначити на державному рівні 700-річчя мечеті-медресе хана Узбека.

Кабінету міністрів рекомендується у двотижневий термін з дня прийняття постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 700-річчя мечеті-медресе хана Узбека; у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 700-річчя мечеті-медресе хана Узбека, вирішити питання щодо його фінансового і матеріально-технічного забезпечення.

Планом заходів пропонується передбачити здійснення ремонтно-реставраційних робіт у архітектурному комплексі мечеті-медресе хана Узбека; проведення наукових конференцій, круглих столів, виставок, присвячених 700-річчю мечеті-медресе хана Узбека.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України рекомендується організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені історії мечеті-медресе хана Узбека, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 700-річчя з часу її побудови.

Українському державному підприємству поштового зв’язку ”Укрпошта” пропонується випустити поштову марку, присвячену 700-річчю мечеті-медресе хана Узбека.