У Чернігові до Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в України представники влади і громадськості поклали квіти до братських могил. 

Як передає кореспондент УНІАН, зранку керівництво області та міста – голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Івашко, голова обласної ради Микола Звєрєв, секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар, громадськість міста поклали квіти у сквері імені Попудренка до братської могили загиблим під час визволення обласного центру Чернігівщини восени 1943 року. 

Ведучий заходу наголосив, що і зараз триває боротьба за свободу і гідність нашої держави, під час антитерористичної операції на сході країни загинули військові і мирні жителі, у тому числі четверо уродженців Чернігівщини. Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам`ять полеглих у роки Великої Вітчизняної війни та під час АТО.

Відео дня

Також церемонія покладання квітів відбулася на Меморіалі Слави, що на Болдиній горі. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять полеглих. Керуючий Чернігівською єпархією, архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський Амвросій відправив заупокійну літію про всіх, хто загинув у роки війни. У проповіді він підкреслив, що ці люди стали прикладом любові до рідної землі.