Кабінет Міністрів України рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, встановити з 1 червня 2014 року нові тарифи на електроенергію для релігійних організацій на рівні як для населення.

Про це зазначено у постанові Кабміну України від 21.05.2014 року № 149 про вдосконалення державної політики регулювання тарифів на електричну енергію, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Відео дня

Зокрема, Уряд рекомендував встановити для релігійних організацій ціну «на рівні тарифу другого блоку для населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних газовими або іншими плитами (крім кухонних електричних плит)».

У свою чергу Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, в постанові від 23.05.2014 року № 749 встановила нові тарифи на електроенергію як для населення, так і для релігійних організацій, які у порівнянні з 2011-2012 роками збільшилися на 15 %.

Відтак, релігійні організації сплачуватимуть за електроенергію по 34,95 коп. за 1 кВт/год (без ПДВ). 

В останнє ціна на електроенергію для релігійних організацій підвищувалася в аналогічному обсязі три роки тому – у квітні 2011 року.