Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав жителів міста не робити неузгоджених дій і не чинити кроків, спрямованих на мовне, релігійне чи політичне розділення України. 

Про це йдеться у офіційній заяві Надала, переданій УНІАН.

У ній Надал закликав всіх політиків і громадських діячів, всіх громадян, розділених різними поглядами і переконаннями, зараз відкинути розділення і об`єднатись. 

Відео дня

«Закликаю згорнути партійні прапори і гасла. Відкинути політичну боротьбу і особисті амбіції чи з`ясування стосунків. Бути єдиною нацією під єдиним синьо-жовтим знаменом», – сказано у зверненні.

Тернополян мер закликав припинити розмови і дії, які поглиблюють мовне, релігійне, культурне, політичне розділення України. 

«Наша країна багатомовна, багатонаціональна, багатоконфесійна. Наша країна з давен відзначалась тим, що тут вільно і гідно жили і розвивались представники різних культур.

Потім проведемо дискусії і круглі столи. Але сьогодні це не на часі. Не на часі критикувати уряд чи рішення нової влади. Тернопіль і Луганськ, Сімферополь і Чернігів - це одна країна. З різними мовами але одним серцем», – сказано у зверненні.

У ньому Надал також закликав усіх діяти виключно у відповідності з наказами Верховного головнокомандуючого України, указами Президента та не вчиняти самостійних, неузгоджених дій.