Голова Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександр Турчинов попросив Патріарха Московського і всієї Русі Кирила передати президенту РФ Володимиру Путіну ”про необхідність припинити агресію по відношенню до українського народу, що створює небезпеку для всього регіону та може привести до припинення наших добросусідських відносин”. 

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ВР України.

Зокрема, повідомляється, що у неділю відбулася телефонна розмова Турчинова з Патріархом Кирилом.

Відео дня

Під час розмови, що відбулась за ініціативи російської сторони, голова Верховної Ради України Турчинов розповів Патріарху Кирилу, що немає жодних підстав говорити про дискримінацію в Україні по мовному, національному чи релігійному принципу. ”Подібних фактів в нашій країні не було і не буде”, - наголосив він. 

Крім того, Керівник парламенту акцентував на відсутності ”юридичних, політичних чи будь-яких інших підстав для введення російського військового контингенту на півострів Крим”. 

”Блокування та захоплення цивільних та військових об`єктів становить реальну небезпеку для кримського населення”, - додав він. 

Турчинов попросив Патріарха передати президенту Володимиру Путіну ”про необхідність припинити агресію по відношенню до українського народу, що створює небезпеку для всього регіону та може привести до припинення наших добросусідських відносин”. 

”Будь-які питання, - наголосив голова ВРУ, - між нашими країнами повинні вирішуватись шляхом переговорів та на паритетних засадах, які повинні базуватись на взаємоповазі”. 

Як повідомляв УНІАН, 1 березня Рада Федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні формування без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові і державні об`єкти в Криму. Кримські власті визнають, що ці загарбники – російські військові.