Майже 500 тисяч євро на завершення ремонтних робіт в болгарському монастирі Зограф на Афоні будуть виділені з позабюджетних коштів, повідомив голова комісії Парламенту Болгарії у справах віросповідань Пламен Славов, якого цитує болгарське видання «Стандарт».

Останній раз Зографський афонський монастир отримував допомогу від влади Болгарії 6 років тому - тоді вона склала 3 млн. євро. На зустрічі, що відбулася в кінці минулого року, настоятеля монастиря архімандрита Амвросія з головою Парламенту Болгарії Михайлом Міковим, спікер пообіцяв надалі регулярно надавати болгарській обителі на Афоні економічну допомогу.

Відео дня

Відомо, що насельники Зографа крім проведення ряду ремонтних робіт, планують придбати пожежну машину і автобус, для перевезення паломників від пристані до стін монастиря.

Пламен Славов також повідомив, що в 2014 р. 700 тис.левов (350 тис. євро) будуть виділені і знаменитому болгарському Рильському монастирю, і що в цілому в 2014 р. релігійні конфесії, представлені в Болгарії, отримають від держави субсидій на 30% більше, ніж у минулому 2013 р.

Sedmitza