Федеральне агентство з управління державним майном Росії пропонує дозволити релігійну діяльність на особливо охоронюваних природних територіях, у тому числі в заповідниках. Про це заявив на Різдвяних парламентських зустрічах керівник управління Сергій Анопрієнко, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У Росії пропонують дозволити релігійну діяльність в заповідниках

"Є закон про природні території, що особливо охороняються. Туристична діяльність на них можлива, багаття, шашлики, пісні можливі, релігійна діяльність заборонена, не передбачена. Ні логіки, ні здорового глузду", - зазначив чиновник.

Відео дня

"Тому ми вважаємо за доцільне доповнити статті (законодавства) новим видом функціональних зон, а також  дозволити можливість релігійної діяльності на об'єктах розташованих на землях заповідників", - зазначив Анопрієнко.

В ході обговорення проблем передачі релігійним організаціям державного майна зазначалося, що виникли складнощі щодо об'єктів на особливо охоронюваних природних територіях.

За словами Анопрієнко, в рамках закону про передачу релігійним організаціям майна релігійного призначення в 2013 році поступили 203 заяви від різних конфесій. "За 32 заявам передача здійснена повністю, по 92 завершується, рішення позитивне прийнято, по 53 ведуться підготовчі роботи, по 21 видана відмова у передачі. 187 заяв припадає на частку Руської православної церкви", - повідомив керівник управління.