Щодо священиків Української греко-католицької церкви, які проводили служби на Майдані, до Міністерства культури звернулося СБУ, повідомив директор департаменту зі справ релігій та національностей Мінкультури Михайло Мошкола.

На засіданні комітету Верховної Ради з питань культури і духовності на запитання депутата Олександра Бригинця про те, чи зверталася в Мінкультури міліція з проханням розглянути дане питання, він відповів: "Не міліція, а СБУ".

Відео дня

За словами Мошколи, незважаючи на те, що на Майдані Незалежності ведуть свої богослужіння священики всіх конфесій, СБУ звернулася тільки з питання законності богослужіння УГКЦ.

На засіданні комітету Мошкола представляв Мінкультури як один з ініціаторів звернення міністерства до предстоятеля УГКЦ Святослава (Шевчука).

У той же час на засіданні були відсутні запрошені міністр культури Леонід Новохатько та перший заступник міністра культури Тимофій Кохан, підпис якого стоїть під зверненням до УГКЦ.

Нагадаємо, Мінкульт УГКЦ надіслав лист, в якому попереджає про неприпустимість проведення богослужінь поза межами культових установ, зокрема, в наметі на Евромайдане.

УГКЦ вважає цей лист загрозою і спробою тиску на церкву з боку влади.

Сьогодні