Двадцять другого грудня парламент республіки Ірак затвердив дату святкування Різдва Христового за григоріанським календарем - двадцять п`ятого грудня - як вихідний день для всієї країни.

Законопроект, за який проголосувала більшість парламентаріїв, є ініціативою патріарха Халдейської католицької церкви Луїса Рафаеля I Сако. Проект був переданий вищому законодавчому органу Іраку прем`єр-міністром країни Нурі ал-Малікі, повідомляє портал Linga з посиланням на прес-службу Халдейської патріархії.

У зв`язку з результатами засідання парламенту, його Блаженство звернувся до законодавців зі зверненням, в якому особливо подякував владі Іраку за задоволення прохання християн країни, побажавши всьому народу миру й благословення Божого.

Відео дня

Органи місцевого самоврядування Багдада раніше неодноразово висловлювали свою солідарність із християнами міста: зокрема, був виданий указ про встановлення п`ятиметрової різдвяної ялинки в християнсько-мусульманському районі ал-Карада, що знаходиться на східному березі річки Тигр.

Рravoslavie.ru