З ініціативи президента Татарстану Р.Н. Мінніханова, згорілі в листопаді 2013року храми Татарстанської митрополії будуть відновлені Міністерством лісогосподарської промисловості республіки, яке вже має успішний досвід у реконструкції та відновленні Старо-Татарської слободи, повідомляє сайт Татарстанської митрополії.

Планується звести одноповерховий молебний будинок у Новошешмінському районі, де пожежа сталася в ніч з 16 на 17 листопада.

Також будуть відновлені дві церкви в кряшенских селах - у с. Албай Мамадишского району (тут згорів храм 1873 року споруди ) та в с. Хрещені Казилі Рибно-Слобідського району республіки, де вогонь знищив дерев`яний храм Живоначальної Трійці, зведений у 2001-2006 роках замість розібраного храму 1904 року споруди.

Відео дня

Проекти нових церков будуть узгоджені з Татарстанської митрополією.

Підпали храмів у Татарстані сколихнули всю республіку. Ведеться слідство. Президент Татарстану пообіцяв винагороду в один мільйон рублів за інформацію, яка допоможе розкрити кримінальну справу про підпали храмів, повідомляє прес -служба президента республіки.

Патриархия.ru