Петербурзькій православній духовній академії повернули історичний комплекс будівель на набережній Обвідного каналу, повідомив у п`ятницю сайт академії.

Комплекс будівель на набережній Обвідного каналу, в яких до 1918 року розміщувався корпус Духовної академії, був побудований в 1819 році. Після закриття академії будівля відійшла дитячому притулку. Пізніше в ньому розташовувалися північний факультет Східного інституту, Індустріально-педагогічний технікум, Інститут підвищення кваліфікації працівників профтехосвіти, технікум фізкультури і спорту. Питання про повернення будівель академії було піднято в 1993 році.

"У будівлях, які сьогодні повернулися, йшов весь навчальний процес", - повідомив РІА Новости представник Санкт-Петербурзької митрополії.

Відео дня

Акт про передачу будівлі у власність Російської православної церкви було підписано заступником керівника міського управління Росмайна Станіславом Шульженко і ректором Духовної академії єпископом Петергофським Амвросієм. Церемонія пройшла в домовому храмі на честь Дванадцяти апостолів.

Даний комплекс будівель - це перший церковний об`єкт у Петербурзі, переданий з федеральної власності у власність Церкви на підставі прийнятого в 2010 році федерального закону.