Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) пропонує створити при МВС України громадську раду, завданням якої буде душпастирська опіка працівників правоохоронних органів, повідомляє ІРС.

ВРЦіРО закликає Президента "на підставі статті 102 Конституції забезпечити належне розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів, а також притягти до відповідальності представників керівництва, з вини якого ці злочини було вчинено".

"Найближчим часом створити спеціалізовану громадську раду при Міністерстві внутрішніх справ України з питань співпраці із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, завданням якої буде розроблення механізму практичної взаємодії релігійної спільноти і МВС України у справі душпастирської опіки, підвищення моральних якостей та задоволення духовних потреб працівників правоохоронних органів", – йдеться у зверненні ВРіЦРО на адресу Президента України Віктора Януковича, яке було затверджено на засіданні ради у вівторок, 26 листопада 2013 року.

Відео дня

Також Рада Церков пропонує "вжити заходів для реформування правоохоронних органів і зміни принципів діяльності міліції, які створили б основу для довіри громадян замість їх побоювань за власне здоров`я та життя".

"Події у Врадіївці на Миколаївщині, де працівників міліції звинуватили у зґвалтуванні жінки та намірі приховати свій злочин, в очах усієї громадськості засвідчили глибину тієї духовної кризи, яка вразила Українську державу", – наголосила Рада Церков. При цьому появу цього звернення саме в цей час ієрархи Церков пояснили тим, що не хотіли публічними заявами тиснути на слідство у цій справі.

У зверненні також зазначено, що "окрім справедливого покарання для виконавців злочину у Врадіївці та керівництва правоохоронних структур, з вини яких виникли криміногенні настрої всередині органів внутрішніх справ, слід провести системну реформу і профілактичні заходи для недопущення повторення подібних ганебних фактів".