Держдума Росії розгляне урядовий законопроект, що уточнює перелік місць, де можна проводити релігійні обряди та церемонії без попереднього повідомлення місцевої влади. Відповідні поправки вносяться до закону "Про свободу совісті та релігійні об`єднання", повідомляє РІА Новости.

Пропонується дозволити безперешкодне проведення богослужінь, релігійних обрядів та церемоній в культових та інших будівлях і спорудах, а також земельних ділянках, що належать релігійним організаціям на праві власності або надані їм на іншому майновому праві. Згідно з поправками, без узгодження з владою релігійні обряди також можна буде проводити на територіях організацій, створених релігійними організаціями, в місцях паломництва, на кладовищах та крематоріях.

В інших випадках публічні богослужіння та інші обряди і церемонії, включаючи молитовні і релігійні збори, які вимагають забезпечення громадського порядку та безпеки, будуть здійснюватися в порядку, встановленому для проведення мітингів і демонстрацій, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Відео дня

Раніше комітет у справах релігійних організацій підтримав прийняття законопроекту в першому читанні.