В аеропорті міста Львів 11 листопада митники без пояснення причини відмовили у перетині кордону Норберту Нойгаузу, екс-віце-меру німецького міста Трір та автору книги «Цінності християнської демократії». 

Про це повідомляє «Демократичний альянс».
«Норберт прибув в Україну для участі в навчальному семінарі у Зарваниці. На митному кордоні львівського аеропорту йому повідомили, що в’їзд в Україну заборонений. Зараз ми намагаємося з’ясувати деталі ситуації, але враховуючи, що прихильники та активісти «Демократичного альянсу» вже мали проблеми при перетині кордону, не сумніваюсь, що за цим стоїть робота спецслужб», - заявив заступник голови партії Віктор Андрусів.
У повідомленні зазначається, що з 2012 року Нойгауз приймав делегації «Демальянсу» для вивчення досвіду управління німецькими містами, а також проводив семінари для української молоді на тему цінностей християнської демократії. Нойгауз - один з найвідоміших сучасних ідеологів християнської демократії в Європі, а його книга «Цінності християнської демократії» була перекладена багатьма мовами, в тому числі російською та українською.
У «Демальянсі зазначають», що, як відомо, християнська демократія є ідеологією партії канцлера Німеччини Ангели Меркель.