Москва. 4 листопада. УНІАН. У Росії сьогодні відзначають День народної єдності.
Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, у сучасній Росії це свято відзначають з 2005 року. Воно пов`язане з подіями 1612 року, коли бійці народного ополчення під проводом Мініна і Пожарського штурмом узяли Китай-місто, звільнивши Москву від польських інтервентів. Після революції 1917 року традиція відзначати це свято була перервана.
Сьогодні масові заходи пройдуть в усіх великих містах РФ, в яких, як очікується, візьмуть участь десятки тисяч людей.
За інформацією прес-служби Кремля, Президент Росії Володимир Путін покладе квіти до пам`ятника Кузьмі Мініну і Дмитру Пожарському, після чого разом з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом відвідає інтерактивну виставку «Православна Русь. Романови», присвячену 400-річчю династії російських монархів. Пізніше в Кремлі відбудеться урочистий прийом, у ході якого ряду іноземних громадян за великий внесок у зміцнення дружби і співробітництва з РФ, розвиток наукових і культурних зв`язків буде вручено державні нагороди.
Також у Державному Кремлівському Палаці відбудеться Міжнаціональний форум-концерт «Ми єдині», на який буде запрошено більш як шість тисяч гостей з усіх суб`єктів Російської Федерації і країн СНД. Цього року в рамках святкування організовано проведення всеросійських конкурсів за номінаціями: «патріотизм», «інтеграція», «громадянське суспільство та ін. 
У цілому в російській столиці пройде більш як 500 заходів.
У Москві політичні партії і громадські рухи мають намір провести мітинги і ходу. Найбільшим стане «Російський Марш» за участю до 15 тис. осіб. 
Для забезпечення громадського порядку і безпеки громадян у Москві 4 листопада буде задіяно близько 4,8 тис. співробітників поліції, військовослужбовців внутрішніх військ і дружинників.

 

Відео дня